Biserica parohiei Sinteşti gazda cercului catehetic

Din mila Lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor s-a desfăşurat Cercul Catehetic pentru luna Februarie, în Biserica Parohiei Sinteşti.

Într-o atmosferă caldă, părintele paroh Manea Ionel, a vorbit, celor treizeci şi unu de elevi prezenţi la întâlnirea catehetică, despre „Duminica – sărbătoarea Creştinilor”.

Părintele paroh a spus că duminica este ziua săptămânală de odihnă și de sărbătoare religioasă a creștinilor. Duminica este mai întâi ziua în care a avut loc Învierea Domnului, cel mai mare eveniment din istoria sfântă și piatra de temelie a credinței creștine. În al doilea rând, duminică este prima zi a creației lumii, precum sublinia încă din veacul al doilea Sf. Iustin Martirul și Filosoful sau „începutul zilelor”, cum o numește Sf. Vasile cel Mare. În al treilea rând, în aceeași zi a avut loc Pogorârea Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli și s-a întemeiat prima comunitate de credincioși, nucleul Bisericii Creștine de mai târziu.

La întâlnire au participat preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preacucernicii preoți: Daniel – Mirel Minea, Responsabil cu catehizarea parohială, Nichita Petre, Mocanu Relu Florin, P.C Pr. Dinu Aurel, Ivan Florin, şi doamna Aura Ciuhureanu, Profesor Învăţământ Primar.

La final părintele Protoiereu a ţinut un cuvânt de încurajare si indemn de participare la Sfintele Slujbe, iar părintele paroh a oferit copiilor produse de patiserie şi răcoritoare, dar şi câte o brăţară cu sfinţi.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...