MARȘUL PENTRU VIAȚĂ – 25 martie 2017

Pe data de 25 martie 2017, Roșu Florin Georgian, elev în clasa aXI-a, a reprezentat cu cinste parohia noastră misionară, Sintești, la Marșul pentu Viață, împărtășind tuturor celor interesați talentul lui, acela de a realiza machete din carton (mașini, biserici, mănăstiri,etc). Preotul paroh a participat la marș însoțit de un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Movilița, în calitate de profesor de religie. Elevii au făcut desene pe asfalt, reprezentând dragostea lor față de familie.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...